ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ Генеральному прокурору України Яремі В.Г.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ Генеральному прокурору України Яремі В.Г.

2 жовтня 2014
Шановний Віталію Григоровичу !

Нам стало відомо, що в Луганській області, під виглядом передвиборчої компанії, вчиняються дії спрямовані на підтримку сепаратизму, повалення конституційного ладу, направленні проти незалежності, суверенності і територіальної цілісності України.

Так, до народних депутатів України Фракції Всеукраїнське об'єднання "Свобода" ВРУ надходять звернення від мешканців Луганської області про те, що громадянин Черкасов Андрій Володимирович, який зареєстрований кандидатом в народні депутати України, спільно з підлеглими йому особами, під виглядом передвиборчої компанії, здійснює системну діяльність спрямовану на відділення Луганської області від України та її приєднання до складу Російської Федерації.

Згідно звернень від місцевих мешканців, Черкасов А.В., неодноразово під час своїх виступів в Луганській області, закликав до створення окремої держави, так званої "Луганської народної республіки", й невизнання діючого Президента Петра Порошенка та Уряду країни.

В своїх передвиборчих агітаційних матеріалах, які розповсюджуються серед населення Луганської області, та які містять проросійську ідеологію, Черкасов А.В. висловлює підтримку діяльності членів сепаратиських угрупувань, виступає проти нинішньої влади в Україні й закликає мешканців підтримати політику лідерів терористичних угрупувань, які самопроголосили про створення так званої "Луганської народної республіки" та відділення Луганської і Донецької областей від України.

Зміст листівок, які роздаються в Луганській області, імітовані під вигляд передвиборчої агітації кандидата в народні депутати України Черкасова А.В., підривають авторитет центральних органів державної влади України, дискредитують низку політичних діячів команди Президента України, формулюють погрози, у вигляді непрямого шантажу центральних органів державної влади відділенням Луганської області від України.

У той час коли в зоні проведення антитерористичної операції гинуть українські солдати, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, рятуючи життя людей та звільняючи від окупантів десятки населених пунктів, Черкасов А.В., як кандидат в народні депутати України, закликає місцеве населення підтримувати проросійських окупантів, бойовиків терористичних організацій Луганської народної республіки й Донецької народної республіки та чинити опір українським військам.

Такі дії Черкасова А. В., містять ознаки ряду кримінальних злочинів проти основ національної безпеки України.

З огляду на зазначене, на підставі Закону України "Про статус народного депутата України",

ПРОШУ:

1. Припинити протиправну діяльність Черкасова Андрія Володимировича, надати належну правову оцінку його діям та у разі виявлення під час перевірки в його діяльності ознак злочину, забезпечити його притягнення до передбаченої законом відповідальності.

2. Видати припис, щодо заборони друку та розповсюдження друкованих матеріалів, зміст яких дискредитує та підриває авторитет Президента України та центральних органів державної влади та на яких відсутні, передбаченні Законом України "Про статус народного депутата України" обов'язкові відомості ( у тому числі дані про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск).

3. Вжити заходів, щодо вилучення із обігу друкованих матеріалів, в тому числі передвиборчих агітаційних матеріалів, зміст яких дискредитує та підриває авторитет Президента України та центральних органів державної влади та на яких відсутні, передбаченні Законом України "Про статус народного депутата України" обов'язкові відомості.

Про результати розгляду звернення повідомити у встановлений законом строк.

З повагою
Народний депутат України Т.В. ОСАУЛЕНКО