Влада намагається усунути кандидата від "Свободи" на посаду Ужгородського міського голови

Едуардр Леонов
24 жовтня 2015

24 жовтня 2015 року в Києві відбувся черговий допит керівника Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Едуарда Леонова. Також стало відомо, що одразу після виборів розпочнеться переслідування закарпатських націоналістів.

Увечері 23 жовтня кандидат на посаду міського голови Ужгорода свободівець Едуард Леонов отримав повідомлення про виклик на допит у Київ. Варто зазначити, що за двомісячний період його домашнього арешту жодних допитів не відбувалося. Звинувачення, висунені на судовому засіданні 9 вересня 2015 року в Печерському суді Києва у справі Едуарда Леонова, були абсолютно необґрунтованими, а свідки – вигаданими, що видно хоча б з того, що у одного свідка прізвище було "Леонов", а у решти двох – ідентична дата народження. Нині, після двомісячної відсутности слідчих дій, свободівця просто намагаються максимально усунути від виборчого процесу в Ужгороді.

Із достовірних джерел у Головному слідчому управлінні Києва стало відомо, що надійшло також розпорядження про допит закарпатських націоналістів з приводу подій 31 серпня. Управління МВС планує викликати на допит члена Політради, першого заступника голови обласної організації ВО "Свобода" Ігоря Ващенка, очільника Ужгородської міської організації ВО "Свобода" і закарпатського "Сокола" Томаша Лелекача та членів обласного комітету Василя Юрочка і Тараса Бойчука. Очевидно, допити розпочнуться після виборів, аби не акцентувати увагу суспільства на їхніх персонах.

"Репресії, спрямовані на політичне знищення націоналістів, розпочалися задовго до 31 серпня. Проте провокація біля парламенту дала карт-бланш владі для початку нової і потужнішої хвилі переслідувань. "Пси режиму" допитами та судами, як і в усі часи переслідувань борців за волю України, намагаються вибити нас із колії. Після виборів слід очікувати ще більш потужних хвиль боротьби зі свободівцями, оскільки ми наче кістка в горлі нового режиму!" – зазначив голова Ужгородської "Свободи" Томаш Лелекач.

Прес-служба Ужгородської міської організації ВО "Свобода"