Колишні "регіонали" у Київоблраді "розпиляли" близько 300 мільйонів гривень

Колишні "регіонали" у Київоблраді "розпиляли" близько 300 мільйонів гривень

Прапор ВО "Свобода"
30 липня 2015

30 липня 2015 року відбулась позачергова сесія Київської облради під головуванням "екс-регіонала" Ярослава Добрянського. Більшість, яка складається із колишніх депутатів-"регіоналів", без обговорення ухвалила низку рішень, що містять очевидну корупційну складову, зокрема завищені закупівельні ціни. Своєю чергою, пропозиції і зауваження свободівців були проігноровані та відхилені. У зв'язку із провалом люстраційної кампанії на загальнодержавному рівні й відсутності покарання поплічників Януковича у місцевих радах – колишні "регіонали" відчувають безкарність і активно пиляють б'юджет области.

Свободівці вносили пропозиції про обговорення найбільш важливих питань, але провладна більшість ігнорувала їх. Так, на початку сесії голова фракції націоналістів Сергій Калішук заявив про незаконні дії Головного управління Держземагентства у Київській області. 4 квітня 2014 року агентство надало громадянину Євгену Вишнякову дозвіл на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в адміністративно-територіяльних межах селища міського типу Згурівка у розмірі 70 га для ведення фермерського господарства. Конфлікт полягає в тому, що ці земельні ділянки попереднім рішенням відводились учасникам російсько-української війни. Таким чином Держземагентство просто обмануло бійців на догоду інтересам агроолігарха.

Крім того, свободівець Тарас Чабан наголосив на завищених цінах на закупівлю медичного обладнання: "Я знайшов фіброгастроскопи за ціною від 9 до 15 тисяч доларів, апарати ультразвукової діягностики від 10 до 25 тисяч доларів, апарати ультразвукової діягностики експертного класу від 30 до 50 тисяч доларів, що за нинішнім курсом долара в 1,5–2,3 рази менше запропонованої ціни при розрахунках потреб у ресурсному забезпеченні пунктів 10 та 11 Київської обласної програми "Онкологія". Я впевнений, що це чергова спроба "розпиляти" б'юджетні кошти через завищені ціни на медичне обладнання!" – наголосив націоналіст.

Викликає підозру і спрямування коштів із обласного б'юджету для поповнення статутного капіталу комунального підприємства Київської обласної ради "Реклама". Кошти спрямовують на удосконалення статутної діяльности підприємства. Йдеться про 22 112 350 грн із рахунку спеціяльного фонду. За ці кошти планувалось збудувати сучасний дозвільний центр, проте й досі відсутні: кошторис, проєкт, ділянки та дозвільна документація.

Сергій Калішук запропонував замість проєктів із явно вираженою корупційною складовою спрямувати кошти на допомогу сім'ям загиблих бійців, але депутати проігнорували пропозицію, як і всі инші зауваження націоналістів. По всіх цих питаннях депутати-свободівці вже скерували відповідні звернення до правоохоронних органів.

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"