Свободівці Умані припинили нічні гуляння гостей-хасидів

Свободівці Умані припинили нічні гуляння гостей-хасидів

ВО "Свобода"
30 липня 2015

30 липня 2015 року вночі до представників Уманської міської організації ВО "Свобода" звернулись жителі одного з мікрорайонів Умані (вулиця Пушкіна). Містяни скаржились на шум та надто голосну музику вночі, яку створюють приїжджі іноземні громадяни-хасиди. На місце події оперативно приїхали свободівці. Було викликано працівників МВС, складено заяву про вчинення правопорушення і припинено безлад. Деталі на відео: https://www.facebook.com/alex.buster/videos/847254308657323/?pnref=story

Мешканці цього мікрорайону повідомили свободівцям, що організатори масової дискотеки – депортовані із Европи хасиди. Вони встановили намет, в якому розташовувались близько п'яти сотень осіб, де і відбувались нічні гуляння та безлади. Всі норми безпеки при встановленні намету були порушені, зведене накриття розраховане на 200 осіб, але аж ніяк не на 500 осіб. Тож наслідки таких гулянь могли бути трагічними. Уманці неодноразово звертались до міської влади, зокрема і до в. о. міського голови О. В. Цебрія. На жаль, він не зміг (не захотів?) відреагувати на звернення громади, оскільки не має впливу ні на хасидів, ні на працівників міліції. Саме тому жителі Умані і звернулись по допомогу до свободівців як до їхньої останньої надії. Націоналісти оперативно мобілізувались та спільно з представниками МВС припинили хасидське свавілля. Безперечно, громада міста зробила висновки та подякувала свободівцям. Уманці побачили, що працівники міліції дійсно поважають свободівців, люди залишилися вдячні націоналістам за сприяння, а міліції за виконання посадових обов'язків.

"Як бачимо, представники міської влади не переймаються жителями цього мікрорайону. Вони фактично закривають очі на безліч проблем. Натомість свободівці завжди допомагають уманцям та намагаються врегульовувати конфлікти між містянами та хасидами. Оскільки випала нагода, ми нагадали хасидам, що саме громадяни є господарями на своїй землі. Сподіваємось, у жовтні 2015 року ситуація в місті зміниться на краще", – додав свободівець Сергій Яремчук.

Прес-служба Черкаської обласної організації ВО "Свобода"