Олег Осуховський: "Парламент першочергово має розглянути запровадження воєнного стану та визнати "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями"

Олег Осуховський
26 січня 2015

Депутати Верховної Ради першочергово мають розглянути питання про запровадження воєнного стану, визнання "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями, а також запровадження санкцій щодо РФ. Про це заявив народний депутат України від ВО "Свобода", член Комітету з питань запобігання та протидії корупції Олег Осуховський в етері радіо "Голос Свободи" 26 січня 2015 року.

За словами свободівця, станом на вечір 26 січня депутати не отримали порядок денний завтрашнього засідання. "На вечір не було порядку денного. Я сподіваюся, що буде розглядатися запровадження воєнного стану та визнання "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями. Тільки в такому разі ми продемонструємо всьому світові, що ми єдині, разом боремося проти агресора – Росії та терористів, які захопили наші території", – наголосив свободівець.

Він нагадав, що деякі політики з коаліції раніше заявляли, що вже готовий необхідний пакет документів для запровадження воєнного стану, а зараз кажуть, що цього не потрібно робити. "Очевидно тому, що олігархи, які мають величезні статки, які виводять кошти в офшори, не хочуть переводити свій бізнес на воєнні рейки і допомагати війську в такий нелегкий час.

Неприпустимо, що уряд забирає соціяльні гарантії в пенсіонерів, чорнобильців, ветеранів та инших, а олігархи й надалі збагачуються. В Україні є мінімум 30 мільярдерів, які можуть самі профінансувати військо", – наголосив Олег Осуховський.

"Якщо ми визнаємо "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями, ми зможемо розраховувати на міжнародну допомогу. Це означатиме, що РФ фінансує не "ополченців", а є спонсором тероризму. Тоді буде підстава підтримати Україну в боротьбі зі світовим тероризмом", – наголосив народний депутат.

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"