Михайло Іваночко: "Ми маємо перемогти у війні з Росією – иншого шляху в нас немає"

Михайло Іваночко
29 січня 2015

Днями із зони військових дій повернулися свободівці депутат Надвірнянської районної ради Михайло Іваночко, а також Василь Білоус, Михайло та Ігор Голінеї. Це вже не перша поїздка націоналістів у зону визвольних змагань, куди вони доставляють зібрану мешканцями району благодійну допомогу для українських військових.

Цього разу, як зазначає Михайло Іваночко, свободівці доставляли допомогу бійцям 4-го батальйону Національної гвардії "Крук", який базується в м. Кримське.

"Пробули ми там не один день. Разом із хлопцями ночували в бункерах, ходили на чергування та в розвідку. Ми пройшли свого роду вишкіл, курс молодого бійця. Наш північний сусід із кожним днем нарощує свої сили. Це наш споконвічний ворог, який просто так не залишить України у спокої. Треба бути готовим до найгіршого, тому фізична та військова підготовка ніколи не завадить", – наголосив націоналіст.

"Із всього побаченого на сході найбільше вразив цинізм керівництва держави, – розповідає Михайло Іваночко. – Коли ми виїхали з м. Ізюм і зупинилися на деякий час, щоби перепочити, побачили молодих бійців, які на чотирьох БТРах їхали на передову. До нас підійшли військові разом із командиром і перше їхнє запитання до нас було: "Чи у вас не буде теплих речей - у нас хлопець замерзає?" На вулиці -15, а хлопець аж посинів. На ньому літні берци, літня військова форма і без шапки. Звичайно, що ми його одягнули, дали теплі речі, зимову форму, термобілизну, вділили продуктів. Але як же щодо нещодавніх заяв чинного керівництва держави, Генштабу щодо того, що наша армія одягнута та нагодована?!".

Що стосується питання мобілізації військових, свободівець зазначає, що вона належним чином не є підготовленою. "Потрібно нарешті визнати, що у нас не АТО, а повномасштабна війна з російською державою. Ось тоді потрібно провести повну мобілізацію і після цього, впевнений, кожен українець стане на захист своєї країни", – відзначає він.

Михайло Іваночко переконаний, що війна з російським агресором мала б давно завершитися: "Для перемоги треба було ще в березні торік запровадити надзвичайний чи воєнний стан на території Донбасу, про що наполягали депутати фракції ВО "Свобода" у Верховній Раді. Потрібно всі сили та резерви держави спрямувати на військові потреби, на перемогу. Ми - вільний народ, який за всю свою історію ніколи не корився окупантам".

Наступного разу націоналісти відвезуть на передову автомобіль, який збираються придбати для підрозділу розвідки.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО "Свобода"