Михайло Головко: "Якщо у нас антитерористична операція, то чому мобілізують хлопців із сіл?"

Михайло Головко
27 січня 2015

"Якщо у нас нема війни, а є антитерористична операція, як стверджує Президент, чому тоді мобілізують хлопців із сіл? Хіба вони спеціялісти у боротьбі з терористами? Якщо у нас антитерористична операція, то цим мають займатися спецслужби. Але всі розуміють, що у нас війна, зі справжньою лінією фронту. Тому поки одна частина населення воює – решта має забезпечувати армію усім для перемоги. Маємо працювати 24 години на добу, аби підтримувати і забезпечувати армію!". Про це перед початком засідання Верховної Ради України 27 січня 2015 року заявив народний депутат України свободівець Михайло Головко.

Парламентар зазначив: Европа не буде нам допомагати, доки не буде чіткої позиції України щодо РФ. "Ми бачимо, що українська влада ховає голову в пісок і намагається уникати відповідальности. Все суспільство запитує – які будуть кроки української держави? На жаль, у влади зараз немає чіткої позиції. У порядку денному стоїть питання визнання ЛНР та ДНР терористичними організаціями, хоча це треба було зробити ще майже рік тому! Нема в порядку денному і питання запровадження воєнного стану на Сході, заборони діяльности російських фінансових установ та банків на території України, розірвання дипломатичних відносин. Я вважаю, чим жорсткіше ми будемо вести себе з Росією, тим кращий приклад подамо для европейців. Адже ми вимагаємо підтримки в Европи, коли зі свого боку нічого не робимо".

Свободівець наголосив також, що вітчизняні спецслужби й розвідку необхідно терміново люструвати, бо саме через п'яту колону Кремля, зокрема і в ЗСУ, наші хлопці потрапляють у засідки, а спецоперації сил АТО нерідко зазнають провалу.

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"